Półkolonie patriotyczne dla dzieci

półkolonie patriotyczne zabawa i wolność

Serdecznie zachęcamy do zapisywania dzieci na półkolonie realizowane przez naszą Fundację od 2015 roku w czasie ferii zimowych i wakacji letnich. Półkolonie przeznaczone są dla dzieci w wieku 8-12 lat, ale do kwestii wieku podchodzimy elastycznie i indywidualnie.

Zabawa, patriotyzm i nauka mogą iść w parze

Tematem przewodnim półkolonii jest patriotyzm oraz historia Polski.  Celem projektu jest poszerzenie wiedzy na te tematy, wykreowanie zainteresowania tymi dziedzinami oraz zakorzenienie pozytywnego wizerunku Polski i nowoczesnego patriotyzmu. Chcemy, aby już na wczesnym etapie życia, wzmocnić u dzieci poczucie wspólnoty, współodpowiedzialności, a także zainteresowanie Polską i jej historią.

Przygotowując program staraliśmy się zrównoważyć dobrą zabawę z nauką podaną w przystępny i ciekawy sposób. Przygotowaliśmy interaktywne warsztaty oraz gry.

Informacje praktyczne

Zajęcia na półkolonijnych turnusach prowadzi doświadczona kadra pedagogiczna wg zaleceń MEN, półkolonie są rejestrowane w Kuratorium Oświaty. Dzieci zostaną ubezpieczone, mają zapewniony transport po mieście oraz opiekę medyczną.Codziennie, w czasie trwania turnusu, nasi podopieczni mają zapewnione posiłki – śniadania i obiady.

Półkolonie są dofinansowywane, a w wyjątkowych sytuacjach przewidujemy możliwość 100% dofinansowania.

Aktualne terminy półkolonii

Dokładne informacje o przygotowywanych turnusach znajdą Państwo na naszej stronie pod tagiem „półkolonie”, a także na naszym fb. Zapraszamy!

półkolonie patriotyczne przyjażń lato